2022: Gjenbruksåret

Three hands hold electrical waste on blank blue background. Ecological clean garbage concept.

De fleste vi kjenner tror de er bra på gjenbruk. Sannheten er den motsatte. Vi er elendige. Det blir en utfordring i året som kommer. For når 2022 er tilbakelagt, vil året være karakterisert av ett eneste ord: Gjenbruk. Årsak: Varemangel.

Ikke dopapir og broccoli, men internasjonale handelsvarer – fra krydder til chips og spesielt tekniske varer. Som vi også var inne på i Strategiske føringer 2022 for kort tid siden. I mellomtiden er situasjonen blitt verre, signalene tydeligere. 2022 blir mangelens år. Derfor også gjenbrukets år. Og optimaliseringens år. 

En total omstilling fra hva vi har vært vant med: Skaffer mer når vi trenger mer. Og trenger mer gjør vi hele tiden, for optimalisering har vi ikke tid til. Tvert imot - vi sløser bevisst med billige ressurser, spesielt teknologiressurser. Og energi. For eksempel - vi pøser på med ny kapasitet – lagring, prosessering, båndbredde, skjermer, aksesspunkter, IoT-dingser og så videre så snart vi aner at mer kan være nyttig – eller bare 'kjekt å ha'. 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.