Legg ned IT, sats på data

Fractal elements with lines for big data analysis visualization. Complex bigdata connection or abstract futuristic technology. Information connection wallpaper. Data array visual concept. Analyze

Visste du at Facebook har 1,2 millioner servere i drift? Og at de drives av 100 medarbeidere? Det betyr at den nye målestokken for drift er 12.000 servere per medarbeider. Høres det greit ut? 

Spennende, mener noen. 'Interessant, men ikke relevant' mener mange flere. Argumentene for hvorfor dette ikke gjelder akkurat deres miljø, står i kø. 'En helt håpløs målestokk' får vi vite. Men er den egentlig så håpløs? Er det ikke interessant å lære hva  Facebook (og mange andre) tenker og gjør som leverer slike tall? Er de så spesielle at kunnskapen er verdiløs for oss? Eller er det vi som er så spesielle at vi ikke kan ta ut gevinsten i industrialisert IT?

Klart vi har noe å lære, inspirasjon å hente – alle som én. Ingen av oss er mer spesielle enn at vi bruker strøm, puster luft, kjører bil og bruker digitale hjelpemidler fra morgen til kveld. Industrialisert produksjon og leveranse av basistjenester og -ressurser gjør hverdagen mulig. Inklusive IT-tjenester. Imidlertid - som tall fra Facebook og en rekke virkelig store industrielle aktører forteller – er industrialiseringen på IT-siden underutviklet. IT-tjenester koster for mye, er for rigide, ofte gamle og 'drives' på plattformer og i regimer som forlengst har gått ut på dato.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.