Et stykke teknologihistorie

Publisering av nytt stoff på myMAYDAY.com ble avsluttet 22022022. Fra 1. juli 2022 er nettstedet og innholdet overtatt av selskapet mindset3.org. Nettstedet myMAYDAY.com lever videre på ubestemt tid. Helge Skrivervik publiserer nytt materiale på mindset3.org, samt på Medium.com og Substack.com. 


Historie

myMAYDAY.com as ble startet i 1993 av Hanne Mellingen og Helge Skrivervik med formål å formidle innsikt om IT-trender, teknologi, erfaringer og muligheter til IT-markedet – uavhengig, støyfritt, og med en pragmatisk vinkling.

Vår ambisjon er forståelse - for teknologi, sammenhenger og muligheter. I en kompleks og forandringspreget hverdag er medarbeidere som kan kurere mer enn symptomer mangelvare. Forståelse for hvordan systemer, komponenter og datastrømmer henger sammen er en grunnleggende forutsetning for effektiv problemløsning.

Rapporter, kommentarer, analyser og foredrag har siden starten vært selve fundamentet for virksomheten. Frem til 2005 ble Mellvik Rapporten utgitt 11 ganger i året. Supplert av rapporter som gikk i dybden på utvalgte temaer, satte Mellvik-Rapporten en ny standard for formidling av innsikt og kunnskap i det norske markedet.

Helge Skrivervik

Profesjonell bakgrunn

Hanne Mellingen og Helge Skrivervik har lang fartstid i norsk næringsliv. Helge Skrivervik deltok i utviklingen av Berkeley Unix ved University of California, Berkeley, og var frontfigur under innføringen av Unix i Norge på 80-tallet. I 1985 startet han Skrivervik Data as. Selskapet ble synonymt med Unix i markedet, med produkter fra blant andre Sun Microsystems, Convex Computer og Pyramid Technology. Helge utviklet og holdt landets første kurser i Unix, TCP/IP, datasikkerhet og C-programmering, og skrev 'Driftshåndbok for BSD Unix' i 1988. Han har senere utgitt et tosifret antall bøker om teknologi-relaterte temaer – fra drift til strategi.

Hanne Mellingen

Hanne Mellingen har ledelse og organisasjonspsykologi som fagfelt.  I en alder av 26 ble hun fullverdig medlem av ledergruppen i Skrivervik Data, og hadde ansvar for organisasjons- og lederutvikling i en av tidenes raskest voksende og mest lønnsomme IT-bedrifter. Samtidig bygget hun opp selskapets kursavdeling, som i mange år var modell for IT-relatert kursdrift i Norge. I myMAYDAY.com har hun – i tillegg til å bygge selskapets kunnskapsprodukter – fungert som konsulent innen organisasjonsutvikling og ledelse for store og små virksomheter. Siden 2016 har Hanne jobbet ‘freelance’ som fødselshjelper og forretningsutvikler for oppstartbedrifter og rådgiver for organisasjoner i omstilling. Hun er fortsatt medeier i myMAYDAY.com.

Digital hverdag

myMAYDAY.com avløste Mellvik-Rapporten i 2005 – en tidlig digital transformasjon: Papir, post og porto ble erstattet av et dypdykk i digitale muligheter og utfordringer. Ny kanal, nye mekanismer, samme verdier – innsikt, inspirasjon og forståelse.

Tjenestene utvikles løpende både med hensyn  til innhold og presentasjon, og omfatter i dag myPENDIUM og bloggen RettPå i tillegg til analyser og kommentarer (Perspektiv). RettPå er åpen for alle, mens innholdet forøvrig er rettet mot betalende Proff-brukere.

Den opprinnelige portalen (basert på CMS-plattformen Plone) ble erstattet av en WordPress-basert løsning sommeren 2018. Overgangen er beskrevet i bloggen Brente broer. I mars 2021 tok vi vår egen medisin og brente broene nok en gang. Beholdt innhold og grunnmur, bygget ny 'overbygning' – med lysere, luftigere og enklere profil.

På den 'magiske' datoen 22022022 satte vi punktum for myMAYDAY.com med publisering av analysen Når AI blir nyttig. myMAYDAY.com forblir åpen for både besøkende og registrerte brukere, men tilføres ikke lenger nytt innhold. Mer om våre nye utfordringer nedenfor.

Kompetanse som ferskvare

myMAYDAY.com er fundamentert på erkjennelsen av at kunnskap er ferskvare. Vi utsettes for kunnskapsmessig forvitring med en hittil ukjent hastighet. Etablerte teknologier, metoder og målestokker erstattes av nye i et akselererende tempo. Det betyr muligheter – hvis vi forstår forandringene og kan utnytte dem.

Vår ambisjon er å inspirere til å prioritere slik forståelse – og å levere viktige deler av den. Det gjør vi gjennom innsiktsfulle og lett tilgjengelige analyser og kommentarer. Vi gjør det også via rapporter, foredrag, idédugnader og workshops.

I mars 2021 fikk myMAYDAY.com ny logo – med tydelig symbolikk: En spire som vokser – med lys ovenfra og næring nedenfra.

Uavhengig, støyfri

Våre kvalifikasjoner som bidragsyter i denne settingen er kombinasjonen erfaring og fokus. Vi gjør hva IT-profesjonelle og ledere flest gjerne skulle ha gjort selv, men sjelden kan prioritere: Se fremover, analysere og kombinere utvikling med erfaring. Våre observasjoner og konklusjoner leveres uavhengig og støyfritt – alltid tilgjengelig og løpende oppdatert.

Nettopp uavhengighet og støyfrihet vurderes høyt av våre kunder. Kombinert med 25+ års erfaring i bransjen og et aktivt internasjonalt kontaktnett, leverer vi innsikt, inspirasjon og forståelse tilpasset dagens virkelighet.

Innsikt, inspirasjon, forståelse

3 ord utgjør credo for myMAYDAY.com. Inspirasjon representerer forskjellen mellom det gjennomsnittlige og det kreative og offensive. Innsikt utgjør summen av erfaring, kunnskap og åpenhet for forandring. Forståelse er resultatet av kunnskap og erfaring, og danner grunnlaget for riktige beslutninger, planer og strategier.

Vår ambisjon er å bidra til at IT-profesjonelle, ledere og strateger utvikler og vedlikeholder disse kritiske bestanddelene i hverdagen. Våre kunder vet hva vi står for, bruker den innsikt og de resonnementer vi leverer, og står bedre rustet til å ta riktige beslutninger.

Veien videre

Den 22022022 åpnet Helge Skrivervik nettstedet mindset3.org, som blir hans digitale hjem i årene fremover – engelskspråklig og med slogan challenge your mindset. Hanne Mellingen har – ved siden av bidragene til myMAYDAY.com – hjulpet oppstartselskaper og virksomheter med organisajsonsbygging, ledelse og motivasjon i mange år. I 2016 åpnet hun dørene for nettstedet theotherear.no, der hun tenker høyt, dypt og inspirerende om viktige temaer i hverdagen - for deg og meg og for virksomheter. På norsk og engelsk. En spennende reise i ærlighet, motivasjon, innsikt og forståelse – og ikke minst natur.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.