Foredrag – workshops

Forståelse er frigjørende, skaper trygghet, åpner for kreativitet. På alle nivåer. Og nettopp forståelse har vært Helge Skriverviks mantra i 30+ år  – i foredrag, workshops og andre sammenhenger. Med bred erfaring og evne til å formidle kompliserte temaer enkelt, snakker Helge like lett med utviklere og eksperter som med politikere og toppledere. 

Digital inspirasjon: Transformasjon, sikkerhet, ML …

Bølgen startet for snart 10 år siden.  ‘Alle’ snakket om digitalisering, mange om sikkerhet, noen om ML – og hele verden om teknologi. I 2018  og 2019 startet det virkelige arbeidet for mange – og fortsetter inn i det nye tiåret. Krevende, nødvendig, energidrivende og mulighetsskapende. En transformasjon som berører alle – og som haster.

Vårt bidrag er å sette navn på utfordringene og levere forståelse på kritiske områder for organisasjoner flest – med foredrag på 45-60 inspirerende minutter eller workshops som strekker seg over en hel formiddag eller ettermiddag.

For eksempel foredraget om ML/AI og realisme, som lander ‘hypen‘, plasserer forventningene og illustrerer bruksområder med realverdi – nå. Eller foredraget med tittelen Når ingen ting stemmer, som i ulike ‘tapninger’ tar for seg digital transformasjon i praksis, og setter spor etter seg i markedet hver eneste måned: Fra IT-miljøer til toppledelse og styre, fra lærere til ordførere.

 • Begrepsforvirring: Klassisk digitalisering vs. digital transformasjon.
 • Hvorfor avvikling er like viktig som utvikling.
 • Hvorfor data er vår viktigste ressurs, og dataflyt den moderne organisasjonens blodomløp.
 • Hvorfor digital kompetanse er noe ganske annet enn å beherske Office og nettbrett.
 • Hvorfor digital transformasjon er litt teknologi, mye organisasjon og kultur.

Det handler ikke primært om tid, men om energi og forståelse. Kombinasjonen er selvforsterkende – og prosessen ruller.

Referanser

“… your insights on the digital age we live in, tips and traps for revenue bodies was invaluable” skrev OECDs Tax Payer Services Subgroup etter foredraget A Digital World: Live it, use it, understand it.

Helge er en av Norges absolutt mest kompetente foredragsholdere. Ingen har bedre oversikt over trendene som kommer og hvilke konsekvenser de medfører. Innovativ, inspirerende og innsiktsfull” skriver Truls Berg i Innovation Forum Norway.

Herlig innlegg du hadde idag! Du tok scenen med kompetanse, glimt i øyet, energi og spennende historier. Imponert!!” skriver Bård Kristensen etter foredraget Digital Transformasjon: Når tyngdekraften oppheves på KS’ eKommune-2017 konferanse (oktober 2017).

Mer bakgrunnstoff på Wikipedia.


Fokus 2022:

Digital transformasjon • AI/ML • Sikkerhet • Digital kultur

 • Foredrag – 45-60 minutter pluss spørsmål/diskusjon. Egnet for både små og store settinger, som keynote i større arrangementer og som ‘tankevekker’ i avdelingsmøter, styremøter, ledermøter.
 • Workshop – typisk 2-4 timer. En kreativ dialog om situasjon, utfordringer og muligheter – med trender og marked som bakteppe. Dere bidrar med behov, forventninger, status og mål. Vi leverer ny innsikt, erfaringer, forståelse for trender, utvikling og sammenhenger, og inspirasjon i forhold til egen situasjon. Programmet for en workshop kan for eksempel være…
  • Tema-innledning – 40-50 minutter
  • Diskusjon
  • Brainstorming/gruppe-arbeider
  • Fokus-øvelse: ‘Hva er viktig for oss?’ og ‘hva gjør vi nå?’
 • Brainstorming – diskusjon med agenda, faglig introduksjon med valgt tema. Passer for mindre settinger, for eksempel ledergrupper, styrer, avdelingsmøter.

Form og innhold tilpasses i forhold til behov og mål. Temaene nedenfor er eksempler.

Helge Skrivervik: Etterspurt foredragsholder og inspirator. [Foto: KS Agenda]

CV for Helge Skrivervik

 • 1974-1976: Trondheim Tekniske Skole (nå Høgskolen i Sør-Trøndelag), elektronikklinjen – Ingeniør.
 • 1976-1979: Norges Tekniske Høgskole (nå NTNU), Elektroteknisk avdeling, reguleringsteknikk – Sivilingeniør.
 • 1979-1980: Forsvarets Forskningsinstitutt, avdeling for elektronikk.
 • 1980-1982: Elektrisk Bureau, drift og systemutvikling, CAD/CAM-systemer.
 • 1982-1983: University of California, Berkeley, CSRG (Computer Science Research Group) – Visiting Scholar, arbeidet med utvikling av operativsystemet Unix.
 • 1983-1984: Tasvir Corp., Mountain View, California – Director, Systems Software, utvikling av Unix-baserte arbeidsstasjoner.
 • 1984-1985: Calma Corp., Sunnyvale, California – Manager, Workstation Lab, testing, evaluering av Unix-baserte systemer og arbeidsstasjoner, programvare.
 • 1985-1993: Gründer og leder for Skrivervik Data as, ledende leverandør av data- og nettverks-produkter med fokus på Unix og Internett, og en legendarisk kursavdeling med utelukkende egenutviklede kurs. I perioden 1991-1993 var Skrivervik Data landets mest lønnsomme IT-selskap og samtidig et av de raskest voksende.
 • 1993-idag: Partner i myMAYDAY.com as (tidligere Team Mellvik as), etablert sammen med Hanne Mellingen fra Skrivervik Data, med fokus på kunnskaps- og strategi-utvikling for IT- og teknologi-miljøer.

Tema Beskrivelse
Cybersikkerhet:
Alle er infisert, hva gjør vi nå?
En brutal gjennomgang av cybervirkeligheten anno 2021: Den digitale krigen raser, alle er under angrep hele tiden. Gamle regimer, verktøy og våpen fungerer ikke. Både nasjoner og organisasjoner bruker enorme ressurser på å sikre seg overtaket på en usynlig, digital slagmark – en situasjon som er underprioritert i vår del av verden, spesielt i Europa.

Foredraget presenterer virkeligheten og de viktigste utfordringene, plasserer dem i forhold til digital transformasjon, tandem,i, utviklingshastighet – og bidrar til forståelse. Ikke for teknologi, men for virkeligheten.  En virkelighet der alt og alle må antas å være infisert, der utbrudd er mer sannsynlig enn innbrudd, og der ansattes feil og misforståelser er større trusler enn virus og malware.

Foredraget passer for både ledere og fagfolk, og utfordrer alle på historiske holdninger, avlæring, prioritering og aksept.

Digital transformasjon:
Når ingen ting stemmer …
Digital transformasjon er den største og raskeste endring verden noen gang har sett. Etter titusener av år som hel-analog skal verden heldigitaliseres i løpet av noen korte år. Uunngåelig, spennende, krevende.

Det startet for 50 år siden, med digitale hjelpemidler som forbedret gamle og veletablerte prosesser. Men av naturlige årsaker forble digitale hjelpemidler akkurat det: Oppussing av gamle prosesser og regimer. Så kom først Internett, deretter smarttelefoner, og verden fikk øynene opp for en ny dimensjon. En hel-digital virkelighet der gamle prosesser og regimer ikke ble forbedret, men erstattet.

Utfordringen er monumental. Derfor bruker vi ofte tittelen ‘Når ingen ting stemmer …’: Alt og alle skal konverteres til en digital virkelighet med nye målestokker, mekanismer, oppgaver og utfordringer. Det handler ikke primært om IT eller teknologi, men om å forstå utfordringen og mulighetene.

DET er vårt bidrag: Forståelse – for toppledere, politikere, utviklere og alle imellom. Forståelse gir energi og driv, manglende forståelse betyr skepsis og bremser. Det har ingen tid eller råd til. Digital transformasjon haster!

IT 2.0:
Fra drift til business
Digital transformasjon og industrialisering av teknologi-tjenester serverer en ny virkelighet for IT, som enten marginaliseres eller vokser inn i de nye utfordringene: Bytter rolle, oppgaver og kompetanse. Mange ser det som en trussel. Vi kaller det frigjøring.

Behovene fortsetter å øke eksplosivt mens leveranseprofilen av tjenester er dramatisk forandret. Markedet har nye behov og flere valgmuligheter. Brukerne kan velge, virksomheten kan velge og IT må selge sin egen berettigelse.

Nøkkelordet er tilpasning: Alt skal endres – også det som fungerer, og uavhengig av alder. Ut i den andre enden kommer ‘IT 2.0’ – frigjort, effektiv, business-drivende. Navet i den digitale virksomheten.


Ta direkte kontakt for å diskutere dine behov og mål, tilgjengelighet og pris: [email protected], mobil 9201 7146. Vi kan bidra med å sette sammen faglige programmer for seminarer og arrangementer.