Cyberwar: Hvis noen var i tvil …

Dark network with glowing red node targeting a bug information security 3D illustration

… om at cyber-verdenskrigen er et faktum, er den ukentlige oversikten fra organisasjonen SANS et effektivt spark på skinneleggen. En løpende påminnelse om det mange av oss allerede vet: Risikoen for angrep er ikke 50 eller 80%, men 100%. Som en kontinuerlig haglskur der intensiteten varierer, og gjennomsnittet øker for hver dag. Dessuten - Spionasje as a Service er en realitet, til overkommelig pris …

Oversikten fra SANS (Security And Network Administration) oppsummerer siste ukes viktigste sikkerhetsrelaterte hendelser – små og store – ofte fulgt av innsiktsfulle observasjoner fra organisasjonens eksperter. En unik ressurs for sikkerhets-profesjonelle i mer enn 20 år, og et effektivt bidrag til å holde proffene faglig ‘på tærne’ – og andre interesserte godt oppdatert. Støynivået i markedet er ekstremt, og SANS’ bidrag til å virkelighetskorrigere de store hendelsene og synliggjøre de mindre, er uvurderlig for fagmiljøer.

Bildet som tegnes av rapportene fra SANS har ikke endret seg over natten, men er vesentlig annerledes i dag enn for (for eksempel) 2 år siden. Det snakkes mer om skader, omfang, skadebegrensning og kontinuerlig forsvar enn om risiko for angrep og hendelser. En annerledes virkelighet som vi har vært innom tidligere, blant annet i Når alt håp er ute, prøv ‘deception’ og 3. verdenskrig raser, ingen innrømmer det.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.