Når alt håp er ute - prøv ‘deception’

Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for full tilgang. Standardbruker? Logg inn for tilgang til åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'.
Teenager takes off the mask of adult

Cyberangrepene kommer fra alle kanter - i varianter ingen drømte om for 12 måneder siden. Er alt håp ute?

Ikke helt, men situasjonen er krevende – og utfordringen vokser nærmest fra uke til uke. Ingen har 100% oversikt over verken status eller påløpte skader, men enkelte har bedre tak på forsvaret enn andre. Nøkkelen er forhåndsvarsling av angrep. Det høres ut som spåkone-magi, men er langt mer jordnært: Deception Technology.

Allerede her skurrer imidlertid logikken: Hvordan kan angrep forhåndsvarsles når vi er under konstant angrep? Forklaringen kommer nedenfor, og har med målestokker å gjøre. Ingen ting er som det var, ei heller definisjonen av angrep. Det er derfor dette er så krevende. Ingen har vært her før, ingen kan med erfaringens tyngde si hva som er smart, usmart, god strategi og effektiv 'utplassering'. På den andre siden –  sunn fornuft 'ruler' fortsatt.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.