Den ultimate injeksjon

Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for full tilgang. Standardbruker? Logg inn for tilgang til åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'.

For de som fortsatt tror brannmurer leverer beskyttelse, er historien om hackingen av ASUS' oppdateringsverktøy en betimelig bråvåkning. Minst like alvorlig som Bloombergs avsløringer av kinesiske spionchips i servere, men nærmest ignorert av media og i fagmiljøer.

Bloomberg-rapporten (se Spion-chips: Hva om alle er infisert?) forandret verden. Innstillingen til kinesiske teknologiselskaper generelt og Huawei spesielt, ble kritisk i stedet for beundrende. Åpenheten rundt deling av teknologi og kompetanse med både Kina og andre land med ‘uoversiktlig’ praksis, ble drastisk redusert. Nærmest over natten flyttet fokus fra ‘billig og bra’ til risiko og dataflyt.

ASUS-‘skandalen’ har mange av de samme komponentene, er langt mindre kjent, og har om mulig enda større konsekvenser.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.