Evig troskap - i alle fall ut året

Text sign showing Time To Say Goodbye. Business photo text Farewell Parting Sendoff Departure Exit Leavetaking

Relasjoner har aldri vært mer flyktige. 10 år er blitt 10 måneder – vi bytter (business-) partnere i rekordtempo. Eller – vi burde gjøre det. 

Enkelte sannheter kan ikke gjentas for ofte. Én av dem er viktigheten av å ha en ryddig vei ut av business-relasjoner – en exit-strategi. Ikke bare for å bli kvitt partnere vi ikke lenger trenger og som kanskje hemmer oss i utviklingen, men for å tvinge oss til å tenke riktig. Hele tiden og spesielt når relasjoner starter: Selv i 2021 inngås det avtaler – på alle nivåer, med (nærmest) evighetsperspektiv. Automatisk fornyelse, forventning om lang varighet – uten at det verken er sagt eller skrevet. Eller - enda verre - at det ER skrevet.

Det eksakt motsatte av gig-økonomien, der ingen relasjoner er faste, alt er on-demand, midlertidig etter behov. Vi ønsker oss ikke dit. Det blir for uoversiktlig for de fleste typer virksomhet. Det vi trenger er fleksibilitet til å gjøre tilpasninger når behovene tilsier det, i stedet for når det er 'mulig'. Behovsstyrt erstatter avtalestyrt.

Derfor - tidligere unaturlig, i 2021 nødvendig: Avtaler skal ha kort horisont, gjerne muligheter for forlengelse, men enda viktigere - forventning om løpende tilpasning til virkeligheten. Alle slags relasjoner – fra kontorleie via konsulenter til råvarer og tjenester. Viktig sist vi var innom temaet (2019), nødvendig i og etter 'pandemi-alderen'. 

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.