Se opp for perfeksjonister!

‘Jeg er perfeksjonist.’ Det høres fint ut. I et jobbintervju er det katastrofalt.

Tenk deg en utvikler, en driftsperson, en salgsansvarlig – egentlig hvilken stilling som helst. Vil du ha en perfeksjonist i stillingen? Vil du være den perfeksjonisten? Det er lett å si ‘ja’ og gå videre. Riktig svar et et rungende ‘nei’. Perfeksjonister kan vi være i fritiden.

I jobbsammenheng bør målestokken være ‘godt nok’ eller 'litt bedre', aldri ‘perfekt’. Fordi perfekt tar for lang tid. Jo mer dynamisk settingen er, desto mindre nyttig er ‘perfekt’. ‘Vi skal bare fikse noen småting, så er vi ferdige’ sier utviklere. Vi svarer: “Hvem legger merke til forbedringene? Hva er de verdt? Hvor er markedet når du er ferdig?” Faretruende ofte er ‘småtingene’ emosjonelle for utviklerne, gir en god følelse, men forøvrig verdiløse.

Ingen liker å kaste bort tiden. Derfor er ‘godt nok’ riktig målestokk. Som ikke ukjente David Heinemeier Hansson (Rails) formulerte det i bloggen Signal vs. Noise [37Signals] for en stund siden: ‘Sørg for at det som ikke er godt nok, blir det, og skli videre dit pucken havner neste gang.’

Derfor ansetter vi realister fremfor perfeksjonister.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.