Smart-TV på steinalderstadiet

Husker du mobiltelefoner før iPhone? Alle hadde Internett-konnektivitet, ingen brukte den. Slik er TV-markedet i dag. Dessuten – uinteressant for IT. Det varer ikke lenge.

Fra både et teknisk og kommersielt ståsted en interessant situasjon: Alle bitene er på plass, men ingen har satt dem sammen på en slik måte at verden tar dem i bruk. Noen kommer til å gjøre det – snart. Det kan bli Apple, som hele bransjepressen diskuterer. Og det kan bli noen andre. Og det skjer sannsynligvis i 2013.

Vi tror analogien med iPhone kan trekkes enda lenger enn ovenfor: En smarttelefon er videreutviklingen av en telefon, men telefoni er underordnet. Nødvendig, men én av mange titalls funksjoner som er like viktige. For neste generasjons ‘smart-TV’ vil vi se det samme: TV-funksjonen er nøvendig, men underordnet. TVen blir underholdningssenter, styringssentral, kommunikasjonssentral – og mye mer som vi ikke ser konturene av enda.

Veldig annerledes enn den historiske TVen som fortsatt er dominant. Derfor er det sannsynlig at aktøren som til slutt ‘stokker bitene riktig’, ikke kommer fra TV-bransjen (Samsung, LG, Sony, Grundig, Philips etc.). En Apple, Google, Logitech eller tilsvarende. Noen som tenker annerledes og kan teknologien.

“Men dette angår ikke IT” hører vi. Og riktig nok: TV er konsument-business. Imidlertid: Små tuer velter fortsatt store lass. iPhone snudde opp-ned på en hel verden. iPad gjorde det samme. En TV brukeren oppfatter som smart, vil gjøre det samme. Når den er her, vil den i løpet av noen måneder (<12) være uunnværlig på titusenvis av konferanserom og ‘public spaces’ - og hvem har ansvaret da? Nettopp - det er IT.

Derfor følger IT med. For IT vil ikke bli tatt på sengen én gang til. Vi har lagt om tidsregningen til ‘Internet-time’. Nå setter vi premissene, kommer med ideene, er i forkant. Dessuten – en ekstra godbit som vil stimulere kreativiteten: Investeringene kommer ikke fra IT-budsjettet.

2013 – et spennende TV-år!

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.