Året er ute, tallene inne...

… og tallene forteller alltid en historie – i vårt tilfelle om markedet, trendene og det kommende året.

Essensielt for enhver virksomhet. Nær historie påvirker nær fremtid. Tallene gjemmer trendene – som i sin tur påvirker valgene. Ikke alle, men mange. Og siden vi – myMAYDAY.com – har hele IT-bransjen som brukere, er tallene vi observerer, relevante for hele bransjen. Her er noen av dem – 2011 vs. 2012:

Først vår egen utvikling: Besøkende opp 27%, sidevisninger opp 39%, gjennomsnittlig besøkstid opp 21%. Mye å glede seg over.

Men over til bransjen og trender: Hvordan ser de besøkende ut? Først fordelingen på klient-OS, som forteller mye om IT-bransjens valg og bruk av klientverktøy. Tallene er fortsatt 2011 vs. 2012. Windows -10% til 60%, Mac OSX +19% til 23%, iOS +25% til 9,8%, Android +97% til 3%. Overraskende på 2 punkter: Veksten på Mac-siden og det norske markedets vedvarende omfavnelse av iOS – iPad, iPhone og iPod. Internasjonalt er forskjellen mellom Android og iOS betydelig mindre og i raskere endring til fordel for Android. Vi aner konturene av det norske ‘syndromet’ vi har sett for Windows i et tosifret antall år: Ekstrem lojalitet til ‘lederen’ – og ledertrøya har byttet innehaver.

Hvilke nettlesere som brukes var mer interessant før mobilitets-bølgen, som effektivt reduserte valgmulighetene. Tallene bekrefter imidlertid Chrome’s raske vekst på bekostning av samtlige konkurrenter: +31% til 14%, mens IE går fra 42% til 40%, Safari fra 22,6% til 22,1% og Firefox fra 20% til 16,3% (-17%).

Hva med innholdet – hvilke temaer vekker størst interesse? Her er sammenligninger fra år til år vanskelig fordi innholdet ikke lar seg kategorisere på en målbar måte. Derfor holder vi oss til 2012, og ser at IT-strategi er den overlegne vinneren. Analysen IT-strategi 2012-2013 – tenk annerledes [januar 2012] er den desiderte vinner. Analysen inngår som et av kapitlene i myPENDIUM nr. 4, som understreker trenden ved å komme på 2. plass. Tett bak følger BYOD som tema – også strategirelatert. På de neste plassene følger Cloud Computing og utviklingsverktøy (Java vs. .NET for eksempel).

Hva betyr dette for 2013? At den strategiske innfallsvinkelen fortsetter – supplert av både teknologiske og trend-orienterte analyser. SSL, ny WLAN-teknologi og lagring står på kjøreplanen – sammen med praktiske erfaringer i nettsky-sfæren: Hva har virksomheter som har flyttet vesentlige deler av tjenesteproduksjonen til SaaS-nivå, lært? Hva kan vi lære av dem?

IT-miljøer flest skal samme vei – ikke om 5 år, og heller ikke over natten. Veien blir til mens vi går. Følg med. 2013 blir spennende, utfordrende og ikke minst inspirerende. Fordi muligheter alltid inspirerer ‘foroverlente fagfolk’.

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.