And the winner is … MFA - endelig

Happy and successful modern group of business startup team are looking on monitor of laptop after finished of great project. Funny students.

Vi hater pålegg - direktiver som 'forstyrrer' hverdagen. Likevel er hverdagen full av dem. Fra ansiktsmasker til bilbelter, fra synlige ID-kort på jobben til bomringer og bagasjekontroll. Og flere skal det bli, men det finnes en god 'nyhet' i den andre enden.

Faktum er at det finnes flere. Den ene - og mest opplagte – er at vi venner oss til de fleste. Så snart vi forstår 'vitsen', blir påleggene selvfølgeligheter. Akseptable fordi nytteverdien oppfattes som større enn belastningen. Selv bilbelter havnet i denne gruppen – til slutt.

MFA - Multi Factor Authentication – føyer seg i rekken av slike irritasjonsmomenter. Først som irriterende forsinkelser, etterhvert med voksende automatikk. Selv Mormor og Farfar forstår vitsen med kodebrikke for å få tilgang til pengene i banken. At de rister på hodet av mobil-varianten ('brikken fungerer jo') er også OK.

Men MFA er langt mer - og langt verre - enn vår særnorske BankID: En flora av dingser, apper, koder og mekanismer - fra fysiske YubiKeys (USB) via apper fra Authy og Google til koder i epost og på SMS. Der det ikke er mekanismen i seg selv, men tiden det tar å finne den riktige som utgjør irritasjonsmomentet. I dette selskapet fremstår vår egen BankID på mobil som rene ferien.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.