Audit your mindset!

Man pulls the rope with brain drain

Oppfordringen kommer fra mr. Intellectual Capital, professor Leiv Edvinsson – og gjentas nærmest til kjedsommelighet. Hva mener han egentlig? Snakker han om meg?

Den utilslørte oversettelsen er følgende: 'Nå må du ta deg sammen.' Dermed har de fleste foldet armene over brystet, anlagt en skeptisk mine og gjort 'fortet' uangripelig. For det kan umulig gjelde meg?

Den grå-bartede professoren fra Cambridge, senere Lund Universitet minner om en godslig julenisse – riktignok uten skjegg. Det er utenpå. Når han snakker om mindset får han lyn i blikket: 'Vi er i utakt med oss selv - og verden' observerer han. Enda mer i 2021 enn da vi sist brukte sitatet i overskriften – i 2016 (se Digitaliseringens største utfordring). 'Dere har all verdens ressurser og muligheter, men bruker få av dem' observerer Edvinsson om Norge og nordmenn. Det stemmer dårlig med vår egen oppfatning. Derfor terper han på budskapet: Audit your mindset.

Professor emeritus Leiv Edvinsson

Men hvor ille kan det være? Hva mener han egentlig? Det kan det skrives bøker om, og vi har vært innom mange sider av 'ligningen' tidligere, men essensen er følgende: Ta et oppgjør med hvorfor vi tenker og gjør som vi gjør. Er det av gammel vane eller fordi det er optimalt/riktig/virkelighetstilpasset'? Det er fristende å trekke inn boktittelen What got you here, won't get you there – en gammel kjenning som setter ord på utfordringen på eklatant vis. Om vi kunne huske og praktisere denne tittelen til daglig, har vi gjort 'audit your mindset' til en selvfølge.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.