Ransomware til middag

Frightened to death. Cheerless frightened aged man taking a pen and signing a document while being kidnapped

Ransomware har mye til felles med pandemien. Oppsiktsvekkende for 2 år siden. 'Stakkars djevler' tenkte vi ofte - om Hydro og Wuhan. Og etterhvert mange flere. Så landet både ransomware og COVID-19 i bakgården og ble en del av hverdagen. Nå er begge vårt ansvar - ditt og mitt. 

Likhetene er slående - både med hensyn til utfordringer og tiltak. Myndighetene – FHI eller NSM – kan lage regler og tilby virkemidler, men det er vi - du og jeg - som bestemmer om de virker. En nyttig analogi når vi skal manøvrere oss gjennom et minefelt av ransomware og beslektede utfordringer.

For de fleste av oss i IT-sektoren er ransomware en del av hverdagen. Alle er i risikosonen, ingen er immune, ingen for små, ingen for store, og 'vaksinen' - tiltakene - er i beste fall pålitelige i noen måneder, så er det ‘på'n igjen’. 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.