Prioritering: No time for coding!

Close up view of hourglass stand on wooden home office measuring time, woman busy using computer. Female employee on background work on laptop, try to meet deadline. Efficiency concept.

Før var tid penger. Nå er tid problemer – notorisk mangelvare. Avstanden fra en utfordring dukker opp til løsningen må foreligge, er dager og uker, ikke år. For alle, og spesielt for digitale tjenester. Er no-code eneste løsning? 

'Når må du ha den?' 'I går!' Alle kjenner seg igjen. Det haster. Det meste haster. 'Har ikke tid' er tidenes (!) mest misbrukte frase. Dessuten - det er aldri sant. Vi har like mye tid i 2021 som i 1814 og 1030. Forskjellen er måten vi bruker tiden på. Og innstillingen.

Også den har alle hørt før. Vi bestemmer oss for å gjøre noe med det, og lykkes en dag eller to, kanskje en uke. Så er vi tilbake i det samme heseblesende sirkuset. Det er ikke produktivt, som også Bill Gates påpekte overfor studenter i Seattle forleden. I et foredrag om hvordan lykkes i digital-alderen, var holdningen til tid ett av 4 hovedpoenger. "Det er essensielt å bestemme seg for hva som ikke haster" sier Gates. I mange sammenhenger betyr det å bli flinkere til å si NEI – kanskje med tillegget 'ikke nå'.

Underforstått - de fleste av oss er dårlige på prioritering. Vi har lett for å først ta tak i små og overkommelige oppgaver foran de store for å få følelsen av å 'få unna noe' – med innlysende resultat.

Og akkurat der er koblingen til koding, softwareutvikling og tilhørende kompetanse. Men før vi flytter oss dit,

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

 

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.