Nerder og samlebånds-programmering

3d rendering humanoid robots working with headset and notebook

Er programmerere på full fart mot lavstatus samlebåndsarbeid? Det irriterende svaret er 'både ja og nei' - ja på kort sikt, nei på lenger sikt. Forresten - hva er en 'programmerer'?

En meningsytring i datapressen forleden forsøkte å ta et oppgjør med uttrykket 'nerd'. Gode intensjoner til tross – forsøket mislykkes fordi premissene var feil. Først antagelsen at 'nerd' per definisjon er negativt, dernest at de kun finnes i teknologisektoren, og ikke minst fordi øvelsen endte opp i et sammensurium av disipliner: Utvikler, programmerer, IT-ekspert og en håndfull andre med 'IT' til fornavn.

Det antatt negative med 'nerd' kokte bort i kålen, men trigget en annen tankerekke. Hvordan ser fremtiden ut for disse disiplinene – og spesielt 'programmerere', som ofte kalles 'utviklere' og like gjerne kunne vært 'kodere'? Lys, skulle vi tro. Det er stor mangel på kompetente utviklere på alle nivåer. Så dukket følgende spørsmål opp på Quora: "Will computer science/coding become a low-class field (normal jobs like being a cashier, cleaning, etc.) in the future?" 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

 

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.