Den store robotjakten

Det høres ut som tittel på en komedie, men robotjakt er den nye utfordringen for CSOer over hele verden. Fordi våre nye digitale medarbeidere og kolleger er spioner og terrorister av natur.

Ikke det første vi tenker på når robotene surrer rundt i hagen eller under sofaen og mange andre steder, men aksepten kommer umiddelbart: De har alt som skal til for å være både spioner og terrorister. Fulle av datamaskiner og kommunikasjonsteknologi, koblet til apper og telefoner, fysiske bevegelige inne og/eller ute. Og ofte ute av syne.

I årevis har vi hørt at 'robotene kommer'. Nå er de her, ikke bare i industri og lager/logistikk, der de har gjort underverker i årevis. Eller som plenklippere og støvsugere i privatmarkedet. Robotene dukker opp i alle tenkelige og utenkelige sammenhenger – raskt og i mengder. Er vi klare?

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.