Eneste vei til immunitet

Pandemic concept, close up of scientist injecitng vaccine into the earth

… er å bli smartere enn virus. Klart det er mulig. Og gjelder både for digitale og analoge virus. Vi har teknologien og dataene, men sliter med å tenke riktig. En interessant ironi.

En variant av samme utfordring som vi diskuterte i Digitale drap er verre nylig: Vi har teknologien, men mangler forståelse eller aksept av hvordan den best kan utnyttes. Brutalt sagt - vi har problemer med å henge med i vår egen utvikling. En kjent utfordring som rommer en positiv overraskelse: Når vi får summet oss og tar i bruk mulighetene, har vi sjansen til å komme i forkant. Av pandemien og av mange, om ikke alle digitale virus/malware/ransomware-varianter. Utnyttet riktig kan disse mulighetene levere det nærmeste vi kommer immunitet – i både den ene og den andre retningen.

Spekulasjonene har vært der siden pandemien startet. 'Redningen er digital.' Og uten at det blir slått opp i nevneverdig grad, er det digitale verktøy og hjelpemidler som har gjort det mulig å holde skansen så å si. Fra vaksineutvikling via 'medical personell management' til smarte bygninger, hjemmekontor og fjernstyring – digitale datastrømmer, ressurser og verktøy er muliggjørerne (se I pandemiens kjølvann: Gigantisk databølge).

Hvorfor denne tilbakeholdenheten? En hel verden sitter med bevisene i fanget: Mange av oss visste, resten ante at vi allerede er digitale 'addicts' – hverdagen fungerer ikke uten. Nå vet vi at de samme hjelpemidlene er nødvendige for overlevelse. Hvorvidt veivalgene som har brakt oss hit var smarte, er irrelevant for denne diskusjonen – nå er vi her.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.