Du kan bli den nye ML-sjefen

Friendly young company woman representative holds out her hand for handshake welcoming customer smiling looking at camera posing together with diverse colleagues, sales manager greeting client concept

AI gikk, ML kom – og plutselig ble hele verden avhengig. En avhengighet som er undervurdert, underutnyttet og 'underforstått'. Et fag som trenger et 'hjem'. Er du klar for oppgaven?

Halve verden og litt til ser fortsatt på ML med skepsis. En trussel. 'Er ikke ML det samme som AI? Og AI er skummelt.' Like naturlig som skepsisen til film, radio, TV, telefoni, serieproduksjon, biler, LP-plater (!) og mye mer i sin tid. Dessuten har vi hoderystende lest om misbruk av ansiktsgjenkjenning, om 'boter som går seg vill i eget vokabular, 'smarte' tjenester som blir forbudt og mer. Skepsis blant folk flest er om ikke berettiget, i alle fall naturlig.

For oss på teknisk side er situasjonen en annen. Vi vet at AI er uintelligent, at ML fungerer over et bredt spekter – og at garbage in = garbage out. Vi vet også at ML allerede er mer utbredt enn de fleste er klar over, vokser raskt, har flotte og lett tilgjengelige verktøy – som krever innsikt, men ikke nødvendigvis programmering. Og ikke minst – vi ser ML-eksplosjonen rundt oss på alle kanter og vet at det haster. 2020 flyttet ML fra 'nice to have' til nødvendighet.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.