Gi oss flere generalister!

Business innovation world creative idea

Hva skal vi med spesialister hvis de verken kan kommunisere eller se helheten? Vi slår et slag for generalisten – som får verden til å gå rundt og holder spesialistene i ørene.

Markedet hyler etter spesialister på alle tenkelige områder – teknologi, markedsføring, medisin, design, produksjon, transport og flere. Å være spesialist er ‘in’, og reaksjonen fra markedet er forutsigbar: Plutselig er ‘alle’ spesialister. Allmennlege blir til ‘spesialist i allmennmedisin’, IT-medarbeider blir ‘IT-spesialist’, logoped blir ‘spesialpedagog med språkkompetanse’ og så videre.

Komplisert, forvirrende og meningsløst. Og kostbart. Ikke bare fordi generalistene er like viktige som spesialistene, men fordi de ekte spesialistene – blendet av egen viktighet – mister kontakten med virkeligheten.

I dialog med en ny kontakt ble vi forleden spurt hva vi fokuserer på. ‘Strategi, transformasjon og digitalisering’ ble det korte svaret. OK, det var interessant, men passet ikke i behovsbildet til vår samtalepartner. Han var IT-spesialist.

Vi spurte ikke etter spesialfelt, men nevnte at myMAYDAY.com også dekker GDPR, SDN, DNS, DMARC, CRM, CDP, ITIL, SEO, IMC, AI, VR/AR, IOT, Fog, Edge, Cloud og en del andre felter. Da fikk pipa en annen låt. En kort dialog ble til en interessant diskusjon som dekket et titalls forkortelser i løpet av en liten halvtime. Hva skjedde? Vi endret språk – fra alminnelig norsk til faglig stammespråk. Det gir trygghet og tilhørighet for spesialister.

Ironien er slående: Mens vi kjemper en viktig kamp mot både tekniske og organisasjonsmessige siloer (se Siloene (over)lever), bygger vi kompetanse-siloer så sagflisa spruter. Spesialistene kan mer og mer om mindre og mindre, og kommer sjeldnere opp til overflaten. De blir vanskelige å kommunisere med, med mindre vi kan stammespråket.

Dette er destruktivt, og trenger oppmerksomhet – fra ledelse, HR og fra spesialistene selv. Still krav, sjekk holdninger og test ‘interesse-aperturen’ – bortkoblet eller tilkoblet? Og sørg for balanse mellom generalister og spesialister. Utviklere, DevOps, sikkerhet, et dusin datadisipliner, AI/ML, arkitektur, UI/UX, microservices og hundre andre tekniske områder trenger spesialkompetanse som både holder tritt med utviklingen og opprettholder kontakt med omgivelsene. Suksess skapes av samspill, ikke enkeltindivider med nedsatt kommunikasjonsevne, uansett hvor dyktige de måtte være.

Én av våre ambisjoner i myMAYDAY.com er å bidra til ‘generaliseringen av spesialister’ – fra ledere til utviklere, fra arkitekter til ‘algoritmikere’. Levere forståelse i bredden, på et nivå som gjør at spesialistene kan snakke sammen, forstå hverandre og se helheten.

Derfor gleder vi oss dobbelt når ledere vil ha med grupper eller hele virksomheten til myMAYDAY.com. Det er hva vi er her for. Inspirasjon, innsikt og forståelse – fra strategi og arkitektur til Javascript, SDN og Spectre.

Inspirasjon representerer forskjellen mellom det gjennomsnittlige og det kreative og offensive. Innsikt er summen av erfaring, kunnskap og åpenhet for forandring. Forståelse bygger på kunnskap og erfaring, og danner grunnlag for kreativ trygghet, riktige beslutninger, planer og strategier.

Er du ‘utenfor’? Bli med! Inspirasjon, innsikt og forståelse er alltid nyttig. Også på områder du trodde du ikke trengte å vite noe om.

1 Comment on Gi oss flere generalister!

  1. Lars Erik Kristiansen // 30/10/2020 at 07:43 //

    Spot on!!

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.