Gi meg en ARM – eller to

Modern High Tech Authentic Robot Arm Holding Contemporary Super Computer Processor. Industrial Robotic Manipulator End Effector Holding CPU Chip

Rene kinderegget: Bra for ytelse og respons. Bra for økonomien. Bra for miljøet. Bra for karrieren. ARM er klar for datasenteret.

Mye vil ha mer. Vi har lommer, dingser, bokser, trafikklys, TVer og industrielle systemer fulle av ARM allerede. Det gir mersmak. 

Mobilmarkedet har sendt den britiske pussigheten med opprinnelse fra tidlig 80-tall til himmels: Verdens mest utbredte prosessorarkitektur. Før smarttelefoner og brett var ARM en mygg i den store sammenhengen. Men ARM hadde det andre manglet: Medfødt energinøysomhet. Ikke påklattet i etterkant, som var tilfelle med ‘de andre‘ – primært x86 og MIPS. Derfor kom Intel aldri egentlig til mobil- og IoT-markedet. Ikke MIPS heller. MIPS er riktignok for en ‘liten gigant’ å regne i embedded-markedet, og har mange felles gener med ARM, men energinøysom er den ikke.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.
Se også ...

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.