Mer teknologi, mer privacy?

Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for full tilgang. Standardbruker? Logg inn for tilgang til åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'.
young woman picked out by face detection or facial recognition software - several other faces detected in crowd of people in background

Teknologi har stjålet privatlivet til en hel verden. Kan digital maskering - cloaking - bringe det tilbake?

Historien har tallrike eksempler på teknologier med bi-virkninger, som i sin tur løses med mer teknologi. AirBags er én av dem. Kan vi få til det samme med privatlivet?

'Selvsagt' sier ekspertisen. Men så langt har det gått feil vei - med syvmilsstøvler. Lenge nok til at hele verden er skeptisk. På den ene siden rapporter om nye lekkasjer hver eneste uke. Nye svakheter, nye hull, nye forsøk på å gi brukerne skylden. Og på den andre siden akselererende overvåking av enkeltindivider over store deler av verden – med Kina som ukronet verdensmester (se Kina er ingen AI-mester).

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.