Kina er ingen AI-mester

science factory china production LED technology

Mens San Fransisco forbyr bruk av ansiktsgjenkjenning, spurter Kina videre for å bli verdensmester på AI. Noen mener de er der allerede. De tar grundig feil.

Milliardene fosser inn i forskning og utvikling på AI-fronten – i Kina og mange andre steder. Og spesielt i Kina, om vi skal tro rapporter i presse og fagkanaler. Det skal vi – de forteller sannheten, men ikke hele sannheten. Faktum er at når vi tar oss tid til å resonnere, er det urimelig at Kina skal være best på AI i 2019. Visst sitter kinesiske penger og incentiver løst for AI-kompetanse og AI-orienterte virksomheter, og har gjort det i flere år. Men hvis det kun sto om penger, ville russerne vært ledende på AI for lenge siden. Ikke fordi de har mye penger, men fordi de har forstått poenget: Å være ledende på AI betyr å være ledende i verden. 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.