Cloudy faresignaler

Cloud native, multicloud, pragmatic cloud, hybrid-det-ene-og-det-andre, etc. Det holder. Tiden er overmoden for å flytte til neste nivå. Cloud er uinteressant. Hva-som-helst-as-a-service er selvfølgeligheter. Det som teller er resultatet. Hvor - på veien - glemte vi det?

Det kan se ut som teknologimarkedet tråkker opp gamle spor. I 40 år var maskinene viktigere enn dataene og spesialistene viktigere enn brukerne - 'fordi de er så kostbare'. Og kostbare var både maskinene og vi som holdt dem i gang og gjorde dem nyttige. Men viktigere enn råvaren? Det blir som å lage gigantiske bore- og produksjonsplattformer og late som oljen er et resultat av dem, ikke årsaken til at de finnes.

Etter årtusenskiftet - og spesielt siste tiår - har markedet endret fokus. Akseptert at teknologien er et hjelpemiddel og at dataene er realverdien. At 'teknologi kommer og går, dataene består' –  sågar kan vokse i verdi over tid.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.