Nettleser? Du mener vel Chrome?

Red king and many gray pawn (fantastic background).

Frigjøring. Standarder. Uavhengighet. Muligheter. Firefox sprengte Microsofts håndjern på web-verden for 15 år siden. Nå er friheten (nesten) historie. Nettleseren er det nye OSet, og Chrome er det nye Windows.

Vi overdriver. Men situasjonen har store ingredienser av Deja Vu. Microsoft har mindre enn 5% av nettleser-markedet – 2,2% for IE, 2,5% for Edge. I sum samme nivå som i 1996, da Netscape ‘eide’ markedet. 6 år senere hadde Microsoft 'sjanghaiet' hele markedet. Internet Explorer eide 96% til tross for at den var 'dårligst i klassen'. En utrolig opptur med  like utrolige konsekvenser, og – fra 2004 – en interessant nedtur, både markedsmessig og teknologisk. Frigjøringen fra Microsofts jerngrep – drevet av Mozilla Firefox og bredt push i markedet – fungerte nærmest som en sprengt demning: En flom av kreativitet som ikke var ny, men som hadde vært undertrykt i årevis, slapp fri, fikk et marked, fikk vekstmuligheter.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.