Det må en katastrofe til…

shutterstock_1300218256

Slik er det alltid. Angrepet på Hydro får toppledere og fagansvarlige til å stille det riktige spørsmålet: 'Kunne det ha skjedd hos oss?' Svaret er alltid 'ja'. Men å bli 'satt ut', slik Hydro ble, er unødvendig.

Vi minnes REGIN-angrepene på europeiske mobilnett for 10+ år siden. Over natten fikk sikkerhets-ansvarlige i flere titalls telcom-selskaper nærmest åpen pengesekk og klar beskjed: Dette må ikke skje hos oss. 6 måneder senere var mye gjort, pengesekken stengt og situasjonen tilbake til normalen. Hele Europa hadde fått bedre sikkerhet – en stakket stund. For budsjettets voktere forstår ikke - og sikkerhetsansvarlige er for lite flinke til å formidle – at sikring er en løpende aktivitet, ikke et skippertak. Vi kan ta enda hardere i: Tilstrekkelig sikkerhet koster mer hvert år.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.