Digitalt førstelinjeforsvar

... er gratis og overraskende lite brukt. Hva skorter det på - fornuft eller forståelse?

Vi har ikke svaret, men vi har løsningen. Det koster ingen ting å bruke 'styrte' DNS-tjenester. Fra Google, Cisco, IBM, Cloudflare og enkelte andre. For virksomheter og privatpersoner.

Lettvint og effektivt - som vi har diskutert i flere artikler de siste årene. Med adresser som er banalt enkle å huske - 1.1.1.1, 9.9.9.9, 8.8.8.8, 8.8.4.4 og så videre (og tilsvarende, om enn litt mer kompliserte for IPv6). Velg den som passer, men ikke unnlat å velge. 

Det fristende enkle i settingen er at DNS regulerer hele Internettet, er faretruende lett å 'fake' – og like lett å sikre for de som har ressursene. Den som 'eier' DNS-oppslagene, styrer hvem du har kontakt med. En effektiv DNS-partner kan sørge for at brukerne dine aldri havner i 'gropa' selv om de kommer i skade for å klikke på malware-linken. Den er blokkert. Aktiv beskyttelse – som er noe ganske annerledes enn DNS-tjenesten mange av oss håndterte selv med venstrehånden i 'gamle dager'.

I tillegg til dynamisk filtrering, leverer proffene beskyttelse - mot blant annet DDoS-angrep. Det billigste og mest effektive førstelinjeforsvar noen kan drømme om. Bruk det.


Se også ...

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.