Hva 2016 sier om 2017

Sterke vinder og raske endringer gjør fortiden til en upålitelig hjelper.

Å studere eget kjølvann forteller i beste fall retningen fremover – ved havblikk. En liten krusning forstyrrer bildet, storm eliminerer det fullstendig. Og storm er en god karakteristikk på verden ved inngangen til 2017. Digital transformasjon, Brexit, Trump, Putin, energi, klima og mye mer. Derfor er vi forsiktige med å bruke historien som rettleder for 2017.

Det vi imidlertid kan hente relevant innsikt fra, er hva markedet var interessert i mot slutten av 2016. Det forteller statistikker fra myMAYDAY.com en del om. Og ingen er overrasket over at digitalisering topper listen. Rettelse – ‘digital transformasjon’ topper listen, med analysen Norsk digitalisering på lavgir. Mest delt på LinkedIn og mest kommentert direkte tilbake til oss. Interessen for foredraget Digital inspirasjon 2016 i Q4 forsterker bildet.

Det andre temaet som utmerket seg, var ‘strategi’, gjerne med ‘digital’ foran. Digitaliserings-strategi er krevende. Ingen har gjort det før. Prosessen er annerledes, hastigheten høyere, målestokkene nye og kompetansebehovet nærmest ugjenkjennelig. Veien blir til mens vi går, en situasjon som er vanskelig å akseptere etter flere tiår med rigid planlegging og detaljerte spesifikasjoner. Interessen for vårt oppgjør med nettopp denne delen av historien – i kommentaren Utviklingshemmende RFPer – var både oppløftende og tankevekkende.

Vår strategi-hjelper – [myPENDIUM nr. 10] Digitalt styrkeløft: IT mot 2020 – ble ‘sammenlagtvinner’ for 2016. Sammen med forgjengeren ‘Digitalt styrkeløft for IT’ toppet den året med hendene på ryggen, og sendte en inspirerende samling nye Proff-brukere i vår retning.

Her er topp-5 for 2016:

Velkommen til 2017 – et år med mindre digital forvirring og mer digital transformasjon.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.