På giganters skuldre

… er det trygt å stå. Hvorfor ikke gjøre det oftere? Det har aldri vært lettere og aldri kostet mindre.

Den noe oppsiktsvekkende sannheten er at i 2015 er det ofte både rimeligere og riktigere å stå på de stores skuldre enn å la være. Fordi web-alderen dyrker sin egen åpne opprinnelse.

Leverandørene kappes nærmest om å open-source sine ‘oppfinnelser’. Og har ingen hemninger med å fortelle verden hvilke komponenter som driver tjenestene. Netflix, Facebook, Microsoft, Google, AWS og mange flere bygger tillit i markedet via det vi kan kalle en ‘open source økonomi’ som ville vært utenkelig for ti år siden. Grunnstenene i dagens web-verden har opprinnelse fra og brukes av disse og titusener av andre aktører. Cassandra, BigTable, MongoDB, Mesos, Kubernetes, HBase er eksempler som går igjen i stakkene til de store. Stakkene som leverer tjenestene vi bruker hver eneste dag – via Azure, Google apps, Facebook, LinkedIn, Twitter, SoundCloud, Pinterest og så videre.

Godt nok for dem, godt nok for oss. Er dine og mine behov helt annerledes? Sannsynligvis. Kan de bygges av de samme komponentene? Ofte. Dessuten har vi alltid noe å lære av å se hvordan de store bygger. Visst har de andre utfordringer enn en gjennomsnittlig IT-avdeling, men forskjellen er oftere skaleringsevne enn funksjonalitet. Og skaleringsevne ønsker alle, om enn i ulik skala.

Derfor lar vi oss både inspirere og hjelpe av stackshare.io, som ikke bare forteller hvordan tusenvis av aktører komponerer sine tjenester, men serverer beskrivelser av verktøyene og annen verdifull tilleggsinformasjon. En effektiv snarvei til IoT-alderens utviklingsmetodikk, verktøy og arkitektur.


Se også Reboot for IT?

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.