SSD: Ikke til å stole på

Disker holder på dataene. En selvfølge og selve definisjonen på masselager. Men SSD er annerledes. 30 dager uten strøm og dataene kan være borte.

Overraskende? I virkeligheten en kjent og (ofte) fortrengt egenskap som først dukker opp når tapet er et faktum. Ta en laptop, sett den på hylla, la den stå i 6 måneder med tomt batteri og sjansen er stor for at den ikke starter, knapt nok ser at den har en disk.

Har du andre erfaringer? Vi også. Og alle Flash-drives er ikke like. Nyere har høyere kapasitet, bedre hastighet og dårligere langtidsstabilitet. Dessuten: Holdbarheten er temperaturavhengig. Og mens ekspertene krangler om hva som skal til for å bedre ‘hukommelseskurven’, er føringen for IT enkel: Langtidslagring kun på magnetiske media. Snapshots på SSD er OK. Og ikke slå av den ubrukte serveren og tro at den fungerer om 3 måneder. Hvis den er over et år gammel og SSDen har vært mye brukt, er sjansen mindre enn 50%. Hva med telefonen og brettet? Mindre utsatt – de er sjelden helt tomme for batteri lenge nok til å komme i risikosonen.

Om det blir bedre med nyere teknologi? Sannsynligvis, men ikke hold pusten. Det skjer ikke i år. Les mer i denne gjennomgangen fra KoreLogic, spesialister på data-recovery: SSD storage – ignorance of technology is no excuse. Mer om SSD-utviklingen i SSD – for better og worse (myMAYDAY.com).

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.