Har BYOD gått ut på dato?

Uttrykket er knapt et år gammelt. Konseptet er eldre. En urealistisk drøm for 5 år siden. En selvfølge i 2012. Så selvfølgelig at det er på tide å gå videre. Å late som BYOD kan velges bort, er som å tro på bilfrie byer.

Virkeligheten er som følger: Nærmere 6 mrd. mobiltelefoner er i bruk over hele verden. 20+% av dem er smarttelefoner. De to siste årene ble det solgt hhv. 1,5 og 1,8 mrd. nye enheter. 31% av 2011-tallet var smarttelefoner. Estimatet for 2012 er ca. 40%.

Denne virkeligheten lar seg ikke styre eller kontrollere av verken IT-avdelinger eller andre. Brukerne benytter det de har for hånden, det som passer, det DE opplever som optimalt. Det som er optimalt for brukeren er ofte optimalt for arbeidsgiver. Dessuten: Ingen kan kontrollere 6 mrd. mobiltelefoner, ei heller 1 mrd. smarttelefoner og en halv mrd. nettbrett. Derfor er BYOD-diskusjonen i realiteten passé, og en avsporing. BYOD er et faktum, en naturlig utvikling og en mulighet.

ITs fokus må være levering av sikre og optimale tjenester. Å forlange kontroll og styring med hver dings er som å sikre Norge ved å utruste hver innbygger med skuddsikker vest. Kostbar og hemmende skivebom – hvis målet er større kontroll eller bedre sikkerhet. Bortkastet tid.


Se også analysene BYOD: Misforståelser og muligheter (august 2012) og BYOD: God politikk, slett sikkerhet?.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.