Apple TV: Strategisk hobby

Steve Jobs kalte Apple TV en hobby. Første generasjon, senere andre generasjon. Hvorfor får hobbyen så mye oppmerksomhet?

Tim Cook fortsetter i samme spor, men tillater seg et tillegg: ‘A hobby that sells well’. Uten tvil. Selv på våre kanter av verden selger Apple TV underlig bra. Med et uhyre begrenset lokalt tjenestetilbud. Realiteten er langt mer nyansert enn ‘hobby’-karakteristikken avslører. Både Apples oppfatning av og det norske markedets omgang med produktet. For Apple er ATV en strategi. For 100.000+ nordmenn en avhengighet. De fleste av dem med amerikanske iTunes-konti som gir tilgang til hele innholdsspekteret – når det passer. Betaler i USD, og opplever mye for pengene.

I realiteten er ATV eksplosiv. Ikke alene, men i kombinasjoner – ikke minst i business: ‘Dingsen’, på størrelse med en snusdåse, ‘limes til’ projektoren på møterommet, og leverer en trådløs sømløshet fra PCer, iPhoner, iPader og mer som markedet har drømt om i årevis.

Enkelt i dag, enda enklere i morgen – med nye måter å bruke de trådløse nettverkene på. WLAN eller Blåtann med en ad-hoc variant som finnes, og venter på å bli tatt i bruk.

Igjen handler det om terskler. Ideen er gammel, og trådløs forbindelse med (enkelte) prosjektorer har vært mulig i noen år. Andre bokser har gjort en del av jobben. Mulig, men ikke tilgjengelig. For kostbart og/eller komplisert. På samme måte som de fleste av oss hadde Internett-kapable mobiltelefoner i mange år før iPhone senket terskelen og effektivt åpnet slusene.

ATV og AirPlay forandrer ligningen, senker terskelen, og plutselig ønsker et helt businessmarked ATV-boksen innebygget i prosjektoren. Kommer den til å bli det? Sannsynligvis. I 2012. En hobby som ble til business, eller en businessplan med kodenavn ‘hobby’?

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.