Hvor ble det av tjenestene?

Apropos lei av virtuelle maskiner (se forrige blogg): Det hender vi blir lei av Cloud Computing. Ikke som konsept, men mediefokuseringen.

Malplassert mediefokus – med god hjelp fra leverandørene i virtualiserings-segmentet og mange andre. Som gjerne opprettholder en verden med titusenvis av underutnyttede, amatørstyrte og usikre datasentre.

Overskriftene hagler inn: ‘Taming the Cloud’, ‘Hvordan bli trygg på din Cloud-leverandør’, ‘Cloud in a Box’, ‘Cloud Protection Basics’, ‘Securing the Cloud’ og så videre i det uendelige. Vi ser frem til den dagen resten av markedet – og media – oppdager at Cloud Computing ikke er en ny maskin eller teknologi som gamle applikasjoner og ditto problemer skal flyttes til, men en ny plattform. Da kan vi få mer fremadrettedede synsinger og problemstillinger (se Cloud Computing: Glem flyttelasset, kom som du er…).

Naturligvis finnes det unntak. En rekke unntak. Blogger, kommentatorer, spalter og eksperter med synkronisert bakkekontakt. Synkronisert med Q4-2011. For eksempel Kevin L. Jackson – internasjonalt anerkjent Cloud-ekspert, blogger for Forbes Magazine og leder for Cloud Services i amerikanske NJVC: Selskapet bistår det offentlige USA – Forsvaret spesielt – med evaluering, planlegging og implementasjon av Cloud Computing. Fra datasentre til tjenester. Nærmere ‘Cloud i praksis’ er det vanskelig å komme. Og nettopp derfor blir Jacksons betraktninger og erfaringer så interessante, uavhengig av geografi og sektor. [Jackson er medforfatter av boken GovCloud: Cloud Computing for the Business of Government, tilgjengelig på Amazon.com.]

Grensesnittet mot forsvaret gir erfaringene ekstra legitimitet fordi forsvaret per definisjon har spesielle krav, uavhengig av geografi. Det som er godt nok for forsvaret, er som regel godt nok for business, og tankegangen er alltid lærerik – både for rådgivere og for bruker-/kunde-miljøer.

Selv om USAs første CIO og sterke Cloud-pådriver, Vivek Kundra (se Offentlig IT, tid for taktskifte) tok farvel med offentlig sektor i juni, er presset og massefarten mot Cloud Computing i det offentlige USA enorm. Et gigantisk apparat å endre, og et like gigantisk forbedrings- og besparings-potensiale. Som Jackson blant annet diskuterer i Forbes-bloggen.

En annen kilde til inspirasjon i samme gate, er APPS.GOV, en markedsplass for tjenester til offentlig sektor etablert av offentlig sektor. For både kommersielle og offentlige tjeneste-leverandører. Offensivt og pragmatisk. Resultatene blir deretter – om ikke over natten. Og vi lar oss inspirere…

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.