World IPv6-day: Boring!

Merket du ingen ting? Det er bra! IPv6 day var oppløftende kjedelig.

World IPv6-day minnet om en reprise på 1/1/2000: Den store smellen uteble. IPv6-trafikken i Internettet vokste kraftig, tjenestene fungerte, og verken IPv4- eller IPv6-brukere hadde negative erfaringer. Mange hadde håpet, men få hadde trodd at det skulle gå så bra. Ingen driftsavbrudd, ingen sikkerhets-‘smell’.

Det indikerer at IT-verden er klar for neste skritt: Innfasingen av IPv6 kan starte for alvor. Mer enn 750 tjeneste-leverandører deltok aktivt, mange tusen mindre aktivt, og titusenvis av brukermiljøer stakk tærne i vannet for første gang. Erfaringene indikerer at det er liten grunn til å gå tilbake til status fra forrige uke.

Samtidig er det nyttig å stikke fingeren i jorda. Selv på det mest aktive var totaltrafikken hos Akamai – som huser 20 av de største tjenesteleverandørene i testen – 99% IPv4, 1% IPv6. ‘Mange ganger mer enn normalt’ betyr med andre ord ikke ‘mye’ i den store sammenhengen.

Ikke desto mindre: IPv6 for det generelle markedet er ute av startblokkene, og blir en voksende del av IT-hverdagen de neste 24 månedene. Vi er i gang. Det fungerer. Prøv selv…


Se også analysene IPv6 i 2011: Ingen vei utenom, IPv6 FAQ del 1, IPv6 FAQ del 2 og rapporten IPv6: Fra test til business.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.