Aldri godt nok. Aldri!

uphill girl with seal skins and ski mountaineering on the alps

Apples M1 trigger en ‘disruption’ i teknologi-markedet. Ikke fordi den er raskere eller kraftigere, men fordi den er annerledes. Og ikke primært for Intel og AMD. Det er HP, Dell, Acer, Lenovo & Co som står overfor et 'NOKIA moment'.

Når noen karakteriserer et teknologisk gjennombrudd som unødvendig - 'vi trenger det ikke', kan du trygt riste på hodet. Det er alltid feil – men gjentar seg stadig. De fleste av oss går i fella gang på gang, og nikker megetsigende i enighet med 'teknologi XYZ er uinteressant/sjanseløs/bortkastet fordi ...'. Argumentene virker logiske, nærmest innlysende. Ufattelig at noen bruker ressurser på slikt. Vi går videre.

Men teknologien kommer like fullt – og plutselig er vi avhengige av den, alle som én. Hva skjedde? Det underlige er egentlig ikke hva som skjedde, men at vi ikke lærer. For det som skjer - gang på gang - er at de påstått unødvendige/unyttige nyvinningene åpner nye dører. Kreative sjeler ser nye muligheter, utvikler nye produkter/tjenester/kombinasjoner som leverer forenkling, forbedring, forandring og progresjon i en eller annen retning.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.