Serverless opptur...

Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for full tilgang. Standardbruker? Logg inn for tilgang til åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'.

For to år siden var ‘serverless’ på full fart fra trend til hverdag – også for 'alminnelige' IT- og utviklingsmiljøer. En snarvei til skyen for en ny generasjon løsninger som forholder seg til data, ressurser og brukere, i stedet for infrastruktur, drift og begrensinger. Så kom pandemien ...

Allerede i 2016 flagget vi serverless-utviklingen som spennende og lovende (se Serverless Architecture). Ideen var fersk, men godt synlig i utviklingsmiljøer etter at AWS lanserte Lambda-tjenesten et år tidligere: Et nytt abstraksjonsnivå for software-komponenter som usynliggjør enhver kobling til drift og ressursadministrasjon. Fri for (tradisjonell) drift, og – i mange tilfeller – en annerledes arkitektur: En løsning komponert av selvstendige funksjoner som ‘limes sammen’ av JavaScript kode – i sin egen lille komponent eller direkte i nettleseren.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.