Personlig Zero Trust?

Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for full tilgang. Standardbruker? Logg inn for tilgang til åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'.
Two security cameras on the fence against the roof of the house and the blue sky with clouds.

'Når ingen ting stemmer' passer på deler av hverdagen for de fleste. Inspirasjon til en kritisk gjennomgang av gamle (og nye) vaner – og målestokker. Bygger vi fremtiden eller fikser vi på historien?

Forskjellen er enorm – ikke minst med hensyn til (digital) sikkerhet. 'Så godt vi kan' var den gamle målestokken. 'Så godt som mulig' er den nye – gitt at vi definerer 'mulig'. Der synder de fleste - profesjonelt og privat. Men unntakene finnes. Her er ett av dem - til inspirasjon og ettertanke.

En sikkerhets- og nettverks-ekspert vi kjenner (i California), overlater ingen ting til tilfeldighetene. Omstendighetene, jobben og personlige interesser kvalifiserer et sikkerhets-fokus utenom det vanlige – på våre kanter. Dessuten - i motsetning til de fleste av oss – handler han først, snakker etterpå – og forteller aldri hele historien.

I California brenner det bokstavlig talt rundt ørene på mange. Enorme branner, røykproblemer, strømstans over lengre perioder, opptøyer og hamstring i forbindelse med pandemien og ikke minst valget. Robusthet, cyberforsvar, praktisk beredskap er tettere på. Akutte nødvendigheter snarere enn prosesser mot mer langsiktige mål, som er en alminnelig holdning lokalt. Her har vi mye å lære. For om utfordringene ikke er like, er mange av dem beslektet. Og pandemien har gitt oss alle en ny definisjon av akutt: Tidligere teoretiske trusselbilder er plutselig aktuelle. Da er forberedelser ikke lenger luksus på fritid, men nødvendigheter for overlevelse.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.