Zero trust, zero effekt?

hand for help rock climbing

Det er med Zero Trust som med ansiktsmasker. Brukt riktig redder de liv. Brukt feil er de kostbare, unyttige, kanskje farlige.

Enkelte ting kan ikke gjentas for ofte. Betydningen av forståelse er én av dem. Det vi forstår, kan vi gjøre noe med. Inklusive å se feil og muligheter. Derfor står Zero Trust på agendaen enda en gang. Blant annet trigget av en Zoomstorming forleden - brainstorming via Zoom - med en samling IT-ledere, og sikkerhet og sikring som tema (se også Sikkerhet: It's the data, stupid…), som diskuterer en annen 'tangent' fra samme arrangement).

Forståelsen starter allerede der - på forskjellen mellom sikkerhet og sikring. Og trygghet. Det siste er en følelse, det første er en tilstand, mens sikring er en handling, en prosess. Uansett sammenheng. Om objektet som skal sikres er mennesker, fysiske objekter, data/informasjon eller annet – definisjonen av sikkerhet, sikring og trygghet er de samme. Handling (sikring) gir tilstand (sikkerhet) som gir følelse (trygghet). 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.
Se også ...

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.