Etter ARM kommer …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mens mange av oss fordøyer ARMs inntreden i datasenteret, overser vi lett den egentlige revolusjonen: At markedet kjøper datakraft, ikke prosessorer eller arkitekturer. Parametrene er energi, tetthet (fysisk plass), ytelse og kostnader. Og mens ARM vinner over Intel på de fleste punkter i dag, vil markedet se ganske annerledes ut om 2 år.

I realiteten snakker vi om to parallelle teknologi-revolusjoner. Den ene er uavhengighet: Software kjører på de ressursene som er tilgjengelige – og/eller de som egner seg best. Frihetsgrader som aldri tidligere har eksistert. Store datasentre har en voksende flora av ressurskategorier som belastningen kan flyttes eller fordeles mellom. Kjøre billigst mulig? Flytt jobben hit. Raskest mulig? Flytt den dit. Grønnest mulig? Til en tredje kategori. Og så videre. Intel, NVIDIA, SPARC, ARM, ...

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

 

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.