5G trenger AI - eller var det motsatt?

Telecommunication network above city, wireless mobile internet technology for smart grid or 5G LTE data connection, concept about IoT, global business, fintech, blockchain

5G er litt nåtid, mye fremtid - og like fullt en selvfølge. Få har det, alle vet at det kommer – og har plass til 'hele verden', også millioner  av IoT-dingser på tenkelige og utenkelige steder. Pluss båndbredde til alle – og total avhengighet. Har vi riktig kompetanse? Tør vi dette?

Entusiasme er smittsomt. Og entusiasmen rundt 5G og mulighetene er akkurat det – smittsom og selvforsterkende. 5G oppfattes i mange miljøer som muliggjøreren for et heldigitalt tiår – enorm båndbredde, ditto kapasitet, korte rundetider og kjappe responstider. Så glemmes det at 5G er like mye konsept som teknologi, i realiteten et enormt spekter av teknologier, frekvenser, protokoller, mekanismer, standarder – og ytelse – samlet under én fane. Egnet til å forvirre, fortvile, overraske, skuffe – og revolusjonere, om ikke med det første. 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.