Serverless: Cloud 2.0

Mens deler av markedet fortsatt sliter med å bryte ut av datasenteret, er ‘serverless’ en av de viktigste tech-trendene. Vi kaller det ‘Cloud 2.0’ – andre generasjons cloud-tjenester. Kan det være redningen for etternølerne?

Allerede i 2016 flagget vi serverless-utviklingen som både spennende og lovende (se Serverless Architecture). Ideen var fortsatt fersk, men godt synlig i utviklingsmiljøer etter at AWS lanserte Lambda-tjenesten et år tidligere: Et nytt abstraksjonsnivå for software-komponenter som usynliggjør enhver kobling til drift og ressursadministrasjon. Ingen (tradisjonell) drift, og – i mange tilfeller – heller ingen applikasjon i tradisjonell forstand. En web-løsning kan komponeres av en samling selvstendige funksjoner som ‘limes sammen’ av JavaScript kode direkte i nettleseren.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.