Giftige data, giftige backups ...

chemical spill pollution response team in action recovery stop spill of the Hazard emergency response concept .

For 20+ år siden hånte vi alle som ikke tok backup. I dag tar alle backup, mange uten å vite hvor eller hvordan – et fremskritt med overraskende bivirkninger: Det er praktisk talt umulig å bli kvitt data når de først er lagret. Greit nok helt til GDPR snudde ‘glemte data’ til ‘giftige data’. 

... foreslår å betrakte data som anriket uran i stedet for olje.
Enkelte tar enda hardere i – inklusive lederen for California Lawyers Association Internet & Privacy Law Committee, som foreslår å betrakte data som anriket uran i stedet for olje.

I første omgang virker holdningsendringen meningsløs, spesielt for oss som har jobbet med robusthet, recovery og backup i flere tiår. Endelig fremme ved målet, så blir vi presentert for 'kjetterske' tanker? Den utrivelige sannheten er at målet har gått ut på dato. ‘Ta vare på alt’ var naturlig i forrige århundre – da systemene var mindre pålitelige, datamengdene beskjedne og virkeligheten en ganske annen. Det nye årtusen kom, datamengdene eksploderte, lagringskostnadene ramlet som en sten og en halvdigitalisert verden fikk det for seg at data er den nye oljen. ‘Vi lagrer alt, så kan vi utvinne og raffinere siden’ dominerer holdningen, og bidrar til eksplosive digitale søppelfyllinger mens lagringsleverandørene smiler hele veien til banken.

Les mer ...
<b>Proff-innhold:</b> Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.