Data er overvurdert, sletting undervurdert

Big data highway, information analysis and restructuring concept, businessman looking for direction on the road of huge amount of green letters and numbers in the air, with clouds sky cityscapes background.

‘Slettings-vegring’ har plaget en hel verden i flere tiår. De digitale søppelhaugene vokser med ufattelig hastighet. God business for leverandører, bortkastede penger for markedet. Med ML/AI ble det enda verre: Alle tror gamle data skal gjøre fremtidens ‘boter’ smarte. Men hvor meningsfylt er det å fore fremtidens AI med fortidens søppel?

IBMs energiske toppleder Ginni Rometty hevdet i et intervju nylig at nå er det 'de eldre' som har fordeler, ikke de nystartede. Hovedpoenget var data - mye data, lange data, gamle data som presumptivt er viktige for fremtiden. Vi tror Rometty snakker for sin syke mor. IBM er riktignok ikke veldig syk, men den lange nedturen fortsetter (se IBM: Kognitiv nedtur). Verdien av gamle data er generelt overvurdert.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Se også Big Data: Ustø redningsplanke for IT, med følgende innledning:
Om 2 år vil markedet se tilbake på Big Data-hysteriet med et skjevt smil. Vi lot oss rive med, trodde på alkymi. Men søppel blir aldri til gull, og kun unntaksvis til nytte.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.