AI på jakt etter (sunn) fornuft

Man and his robot friend looking on moon. Future technology concept, artificial intelligence. 3D rendering. Elements of this image furnished by NASA

‘Frykter du AI?’ Spørsmålet serveres hyppig og indikerer at AI er eller kan være en trussel. Men trusselbildet er primært skapt av media med mye fantasi og lite forståelse. Med en annen innstilling – for eksempel ‘hva kan vi lære av AI’ – får utviklingen en positiv driv i stedet for bremsende skepsis. For det er læring det handler om - begge veier.

For oss som jobber med eller tett på AI, er mange av sammenhengene innlysende. AIs smalsporede og lite utviklede status, koblingen mellom maskinlæring og AI, viktigheten av spesialisert hardware og så videre er selvfølgeligheter. Vi rister på hodet av media og morer oss over fantasifulle filmskapere. Og vi går i samme fella som folk flest: Sammenligner AI og roboter med mennesker. ‘De ligger langt etter’ eller ‘de blir aldri som oss’ etc. 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.