Cloud first eller 'Cloud at last'?

Lokale Computerworld fortalte nylig at tiden er moden for en Cloud first, kanskje sågar en Cloud only strategi. Vi måtte sjekke datoen: Leste vi en 5 år gammel avis?

Avisen var fersk, hvilket gjorde budskapet foruroligende. ‘Cloud first’ var strategien Obama introduserte i sitt første statsbudsjett i 2008. Samtidig ansatte han en offentlig IT-general med vide fullmakter til å reformere offentlig sektor. Resten er historie – en interessant historie med suksesser og nedturer som de fleste av oss fortsatt har mye å lære av (se Offentlig IT – tid for taktskifte [2011] og Gi oss en IT-diktator).

Digitalalderen karakteriseres av blant annet høy hastighet. Raske endringer, nye målestokker, datafokus og korte horisonter. Å leke med konsepter eller strategier fra 10 år tilbake er bortkastet tid og ødeleggende for muligheten til å henge med (se Cloud: Fra god strategi til dårlig unnskyldning).

Hvorfor har ingen en blade- eller SSD-strategi, eller en laptop-strategi for den del? Fordi de er selvfølgeligheter. Selvfølgeligheter er ikke strategiske. Cloud har forlengst flyttet til samme kategori – en selvfølge, en basis-komponent/-tjeneste. Strategien i 2017 kan ikke handle om infrastruktur eller flytting (se Sourcing: Utgått på dato), men om tjenester og dataflyt. Da er det meste som har ‘cloud’ til fornavn en forstyrrelse – med ‘cloud services’ som mulig unntak (se Den (nye) nye arkitekturen).

I 2017 betyr ‘cloud first’ å være sist i feltet. Ingen fremtidsrettet strategi, men et signal om behov for raske og dyptgripende forandringer. Velkommen til digitalalderen!


Se også Gartner: Dropp teknologi, start digitalisering.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.