"A Microsoft moment"

Suksess smitter. Gjenkjennelse selger. Ingen ville finne på å kalle Windows noe annet enn Windows eller Photoshop noe annet enn Photoshop. Tvert imot: Overforbruk av kjente navn frister. Det straffer seg.

Ingen er ‘flinkere’ enn Microsoft i så henseende. Gang på gang lar vi oss forbause over manglende fantasi – og evne til å skuffe og irritere i stedet for det motsatte. For Microsoft er ikke amatører, dette kan de alt om – og våre forventninger er deretter.

Forundringen ble ‘gjenopplivet’ av produktlanseringen ‘Visual Studio for Mac’ forleden. Som underlig nok ble trukket tilbake kort tid etterpå, men ‘triggeren’ var allerede et faktum. ‘Visual Studio’ skaper forventninger. Samme navn, det må være samme produkt på en annen plattform. Feil. Visual Studio for Mac er Xamarin Studio, et annet produkt fra en annen leverandør som kan integreres med Visual Studio. Men Visual Studio er det ikke.

Hvis det ikke var et mønster, ville vi avfeie det som et ulykkestilfelle. Men spør en ‘Excellist’ – en dreven Excel-bruker som har forsøkt seg på Office for Mac, og du får vite hvor ‘Johannes kjøpte ølet’. ‘Ligner litt’ og ‘delvis kompatibel’ er det nærmeste vi kommer sannheten. Eller prøv Skype for Business, der det eneste som ligner på Skype er at det handler om kommunikasjon. Skivebom ifølge vår lokale Lync-ekspert(!).

Når vi først er i gang: Windows 7 var og er en suksess. Windows Phone 7 var det motsatte – forståelig: Annen plattform, annet produkt, andre forutsetninger. Deres primære fellestrekk var rollen som OS. Eller snakk med en AD-spesialist om Azure Active Directory, og temperaturen stiger momentant. «Det ligner ikke engang» kommer det spontant.

Satya Nadella imponerer med sin effektive re-orientering av Microsoft. Det er et langt lerret som skal blekes, men vi mener produktnavn bør være en lavthengende frukt. Nye produkter, nye navn, nye forventninger. Positive energier som alle trenger – også Microsoft.


Se også Rop høyere, Microsoft.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.