Er konsument-teknologi OK for business?

«Vi bruker konsument-teknologi når det er mulig – det er billig og godt nok» sier noen av de største på markedet – inklusive Google og Amazon. Betyr det at du og jeg kan gjøre det samme?

Google satte en støkk i hele markedet forleden, da det ble klart at de ikke oppdaterer nettleser-motoren i Android-produkter eldre enn 1,5 år – Android 4.3 og eldre. ‘For komplisert’ sier Google, og henviser nærmere en milliard brukere – 60% av alle Android-brukere – til andre nettlesere (for eksempel Firefox eller Chrome) via Google Play butikken.

Bra for Google – og enda bedre for Samsung – hvis det fører til at noen hundre millioner velger å bytte til nytt. Dårlig for begge hvis brukere og business-markedet velger en annen plattform – klok av skade. 1,5-2 års levetid kan være statistisk forsvarlig i et konsumentmarked som lever i ‘Internet time’, men ikke for proff-markedet, der forventet levetid er 3-6 år ‘sann tid’.

En betimelig påminnelse for business-markedet, som i voksende tempo velger billige konsumentprodukter og forventer proff kvalitet, support og levetid: Riktig valg, feil forventninger. Riktig valg fordi produktene ofte er teknisk like til tross for ulik pris. Og feil forventninger fordi de henger igjen i fortiden. Blant annet mht. levetid.

Mange av de største Cloud-aktørene har diskontert endringen forlengst. Amazon har i årevis fortalt at de kjøper billige (konsument-klasse) disker og sikrer pålitelighet via redundans (se Når 300.000 disker krasjer – ukentlig). Fornuften i valget støttes av uavhengige tester, som viser at den primære ‘målbare’ forskjellen mellom proff- og konsument-disker er pris og garanti/support, ikke levetid eller ytelse.

Et annet eksempel er Internett-linjer: ADSL og VDSL for business koster 100% mer en tilsvarende for private. Forskjellen er oppetids- og responsgaranti som (vår erfaring) har mimimal praktisk verdi. 2 separate privatabonnementer eller ett pluss ICE-backup gir best ‘bang for the buck’. Hvorvidt en ISP vil selge deg et privat-abonnement, er en annen sak…

What’s in it for you? Kjøp gjerne konsument-kvalitet, sørg for å vite den egentlige forskjellen, etablér rimelige forventninger. Og la brukerne kjøpe klient-utstyr selv når det er mulig. Det er det som regel.

18-24 måneders teknologisk levetid er rimelig for mange produkter i 2015.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.