Hvis PCen overlever…

… vil den se slik ut, kjøre en eller annen Linux-variant og beskytte brukeren mot OS og andre teknologirelaterte utfordringer.

PCen vil overleve. Den vil se annerledes ut og ha andre komponenter. What else is new? Den har forandret seg kontinuerlig gjennom hele sin ‘karriere’. Om vi kommer til å kalle det en PC? Sannsynligvis. ‘Klient’ er for tvetydig, ‘bordmaskin’ for klønete, ‘Chromebox’ for spesifikt. PC fungerer, og boksen (eller dingsen om vi vil) vil være mer personlig enn PCen har vært noen gang.

En ironi i det hele er at Apple har bestemt formfaktoren – som HP har lykkes med, og Samsung bommet på. Samsungs Chromebox minner mest om et gammeldags ADSL-modem i sin ueleganse.

I første omgang vil Intel og ARM slåss om markedets gunst, godt ute av syne for brukerne. ARM vil vinne. Når dingsen kan strømforsynes via HDMI-kabelen – som dermed blir eneste tilkobling, har vi en virkelig vinner (i praksis når MHL [Mobile High definition Link] erstatter HDMI). Lite tyder på at Intel vil fikse det med egen arkitektur. Bra for Intel at de også produserer ARM.

Mens vi venter, lar vi oss stadig forbause over Chromecast – dingsen som har fått Apple til å oppgradere Apple TV fra ‘hobby’ til seriøs business. Det var på tide. Vi venter på neste trekk fra begge. I mellomtiden gjør HP det HP er best på: Levere stødig teknologi som er passe foroverlent.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.