Du KAN gjemme deg for NSA…

“There is no privacy — get over it” snappet Scott McNealy for mange år siden. Og la til at privacy er en oppfinnelse av ny dato. For 100 år siden visste hele nabolaget det meste om de fleste.

Kontante sannheter med enkelte modifikasjoner. For mens venture-kapitalister i Silicon Valley anbefaler privacy-søkende å flytte på landet, bruke kontanter og holde seg unna Internettet, arbeider kjente Internett-personligheter for anonymitet. Vel vitende om at verktøyene kan misbrukes til illegale aktiviteter, mener en voksende skare av brukere at anonymitet er en menneskerett. Og at ‘overgrep’ fra myndigheter og kommersielle aktører er like ille som kriminell aktivitet.

Derfor lever Bittorrent, Guerilla Mail, OnionShare og Tor i beste velgående. De leverer reell anonymitet til både kong Salomo og Jørgen Hattemaker, til både ‘rettferdige’ og skurker. Og gir brukere i Russland og andre deler av verden tilgang til Internett-tjenester myndighetene har sperret. Bidrag til en åpnere verden – på godt og vondt. Verktøy som kan brukes, kan også misbrukes. Alltid.


Se også

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.