Kommer mobilen tilbake?

Husker du mobiltelefonen? Den ekte mobiltelefonen som (kun) var til å snakke i? Klart vi gjør, men vi ønsker oss ikke tilbake. ‘Gamlingen’ har gått ut på dato. Eller har den egentlig det?

Et ferskt stykke statistikk, denne gangen fra Adobe, signaliserer en alternativ utvikling: Nettbrett passererer i disse dager smarttelefonen som kilde til web-trafikk. Ingen overraskelse, snarere en ventet utvikling. Å surfe med et brett er noe annet enn å myse mot en telefon-skjerm. De fleste av oss velger brett når vi kan, smarttelefon når vi må. Og siden andelen av oss som har begge deler, vokser hver time, gir utviklingen seg selv.

Ingen tror at dette stopper. Spørsmålet blir dermed innlysende: Hva blir konsekvensen? At brettet overtar? Neppe - det er for stort og upraktisk til de enkle behovene. Nettbrett kvalifiseres og distingveres av sin størrelse. Det gjør også 'telefonene': De kan være små og nesten usynlige. Det er ikke hva de viser som er viktig, men hva de leverer.

Betyr det at mobilen kommer tilbake? Overveiende sannsynlig. En unnselig lommedings eller armdings til å snakke i/med – direkte eller via et headset. Som kommuniserer effektivt med brettet hvis det er i nærheten, og står på egne ben hvis ikke. I sin enkleste form omtrent som en Doro eller gammel Nokia (se bildet). Slagerne blir imidlertid mindre, i en flora av varianter: Med/uten SMS, MMS, Bluetooth, WiFi, MP3, Skype, iMessage etc.

At de kommer? Tvil ikke. Det er her iWatch passer inn. Hvis den kommer. Enda mer personlig, enda mer tilpasningsdyktig og uunnværlig. Et supplement som over tid kan spise sine eldre søsken. Ironisk? Nei, utvikling. Apple er kjent for slik kannibalisme. Det er bedre å spise sine egne enn å bli spist.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.